duminică, 25 ianuarie 2015

Piept de pui cu sos de rodii și portocale

De curând am descoperit rețeta Pomegranate Glazed Chicken, adică: piept de pui fraged și aromat stropit cu un sos din suc de rodii și portocale, rozmarin și puțin usturoi. Carnea se stropește cu sos atât în timpul preparării, cât și în momentul servirii. Puteți folosi și piept de pui cu os și piele, ca în rețeta originală.


Ingrediente:
2 buc. piept de pui, tăiate pe jumătate,
2 căni suc de rodii,
1 cană suc de portocale,
1 linguriță rozmarin uscat,
3 căței de usturoi, zdrobiți,
sare și piper, după gust,
2 lingurițe oțet din vin roșu,
opțional,câteva semințe de rodie, pentru decor.
  Cana folosită este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare:
 Se amestecă sucul de rodii cu cel de portocale, rozmarinul, usturoiul, sarea și piperul. Se pun să fiarbă încet, timp de aproximativ 15 minute, se strecoară printr-o sită deasă, apoi se adaugă oțetul.
  Carnea se condimentează cu sare și piper, se pune într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei și se bagă la cuptor la foc mediu timp de 15 minute. Se scoate vasul din cuptor și se stropește carnea cu sos de rodii, după care se continuă coacerea. (Se păstrează puțin sos pentru servire; cu restul se stropește carnea.) Se lasă la cuptor timp de aproximativ 20 minute, până când carnea este pătrunsă bine, stropindu-se din când în când cu sos.
Poftă bună!

2 comentarii: