vineri, 18 ianuarie 2013

Briose aperitiv cu praz, branza si rosii cherry

Ce legume mai mancam astazi? Ce-ati zice de niste praz, bogat in minerale, vitamine si anti-oxidanti?
Iata si recomandarea mea de a consuma prazul, si anume: taiat feliute subtiri si amestecat cu faina, branza rasa, lapte, ou si putin ulei de masline, ca baza pentru niste briose apreritiv foarte bune si hranitoare. Surpriza este ca in fiecare briosa ascundem cate o rosie mica! Rapid si bun, va invit sa incercati!
  Dupa reteta Leek and cheese muffins.



Ingrediente:
225 g faina,
1 si 1/2 lingurite praf de copt,
un praf de sare,
un praz taiat feliute subtiri,
piper negru proaspat macinat,
100 g branza rasa (cheddar),
175 ml lapte,
un ou,
50 ml ulei de masline,
10-12 rosii cherry.

Mod de preparare:
  Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Cerneti faina, praful de copt si sarea si amestecati-le cu prazul taiat feliute subtiri, piperul si branza rasa. Separat, amestecati oul (batut usor cu furculita), laptele si uleiul de masline. Turnati peste compozitia cu faina si amestecati bine.
  Ungeti formele de briose si umpleti pana la jumatate cu compozitie. Intepati rosiile din loc in loc, sa nu plesneasca in timpul coacerii si introduceti cate o rosie in centrul compozitiei, in fiecare forma. Acoperiti apoi rosia cu restul de compozitie. Coaceti la foc moderat - iute, timp de 20 de minute, pana se rumenesc usor. Ies 12 briose potrivite, sau 10 briose mai mari.
  Sunt foarte bune calde, dar se pot consuma si reci. Pofta buna!



12 comentarii:

  1. Foarte bune!!!!!le si simt aroma!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune brioasele! Mi-ar prinde bine una, tot nu am luat micul dejun:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi,hi...gand la gand cu bucurie: eu am facut o tarta cu praz...urmeaza sa o postez in zilele urmatoare. Poate fac si niste briose ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata briosele tale.
    Sunt sigura ca au fost delicioase si s-au mancat toate.
    Te tzuc si sa ai o duminica desavarsita !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt tare dragute, si-mi plac grozav de mult briosele aperitiv!Pupici

    RăspundețiȘtergere